© Rootsville.eu

FORQ (US)
tiltle: Big Party
music: Jazz
release date: september 13, 2024
label: Ground Up Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Forq

© Rootsville 2024


Big Party is een viering van zijn onmiskenbare grooves, unieke sonische merk en ondeugende humor. Uw gastheer voor dit feest is de door critici geprezen toetsenist, componist en arrangeur Henry Hey. Hij wordt vergezeld door Forq-veteranen - Snarky Puppy-gitarist Chris McQueen met zijn kenmerkende funky geluid, Government Mule-bassist Kevin Scott met zijn groovende baslijnen en Snarky Puppy-drummer Jason "JT" Thomas met zijn onmiskenbare muzikaliteit en meedogenloze kracht. Dit rauwe potluck-feestje heeft ook ongelooflijke gitaristen Jordan Peters en Ryan Scott, bassisten James Genus, Eli Menezes en Chris Morrissey en drummer Josh Dion. Het geheel wordt gebundeld door de onverwachte harmonie, het hoofdknikken en de tenen-tikkende vreugde die absoluut Forq is. Het is een groot feest en iedereen is uitgenodigd!

Beschouw Big Party, Forq’s nieuwe GroundUP Music-release, als een muzikale wandeling laat op de avond langs de coolste, meest funky, vreemdste, meest David Lynch-achtige promenade van een strandstad. Of stel je het voor als een bijzonder surrealistisch zappen dat doorloopt tot in de vroege uurtjes, op een oude Magnavox-console-tv die op de een of andere manier allerlei hoge en lage cultuur kan uitstralen. Het is even grappig en trippy, leuk maar toch indirect. Het is een heel goed feest, zoals ervaren in een droom.

Big Party bevestigt ook Forqs vaste geloof in de kracht van de almachtige groove. Hoe ver de ambient en textuurinspiraties ook gaan — van de Ray Conniff Singers tot Edd Kalehoffs muziek voor The Price Is Right tot de old-school arcade favoriet Dig Dug — een fundament van funkgeschiedenis versterkt de jams. Denk aan James Brown, Sly Stone, essentiële Quincy Jones-producties zoals Michael Jacksons Off the Wall, vroege Busta Rhymes, Tribe en de baanbrekende neo-soul van Meshell Ndegeocello.

Het is ongetwijfeld een uitdaging om deze unieke, levendige versmelting tot stand te brengen. Gelukkig bestaat Forq uit enkele van de beste improvisatoren en groovespelers ter wereld. Forq bestaat op Big Party uit Hey en zijn muzikale vertrouweling Chris McQueen, het best bekend als gitarist in Snarky Puppy; bassist Kevin Scott van Gov’t Mule; en Snarky drummer Jason “JT” Thomas. Naast de langstzittende Forq-spelers zijn er gitaristen Ryan Scott en Jordan Peters, bassisten James Genus, Chris Morrissey en Eli Menezes en drummer Josh Dion. Hey componeerde en arrangeerde de muziek op Big Party, met belangrijke bijdragen van zijn cohort Chris McQueen en van Ryan Scott, een gitarist en singer-songwriter wiens next-level chops geworteld zijn in de diepste blues.